U, de petitionaris
Screen shot 2019 06 14 at 5.48.37 am

Standbeeld voor oud-politica en feminist deluxe Corry Tendeloo

19.804 ondertekeningen

Corry Tendeloo (1897-1956) maakte in de jaren '50 een einde aan 't feit dat vrouwen in overheidsdienst automatisch werden ontslagen als ze in het huwelijk traden. En ze droeg eraan bij dat het burgerlijk wetboek getrouwde vrouwen niet langer bestempelde als "handelingsonbekwaam." Een standbeeld waard!

Petitie

Wij

Scherpe burgers, 23 bekende Nederlanders en 6 toffe feministische organisaties en bladen

 

constateren dat:

  • Dat oud-politica Corry Tendeloo van enorme verdienste is geweest voor de economische en sociale positie van de vrouw in Nederland.

  • Dat daardoor vrouwen in overheidsdienst niet langer gedwongen ontslagen worden wanneer ze trouwen. Dat het Burgerlijk Wetboek niet langer refereert naar gehuwde vrouwen als "handelingsonbekwaam".

  • Dat Tendeloo ontbreekt in vrijwel alle geschiedenis schoolboeken en dat mensen hun eerste reactie standaard is "Corry wie?"

 

en verzoeken

De gemeente Den Haag opdracht te geven tot het ontwerpen en plaatsen van een standbeeld van oud-politica Corry Tendeloo in het politieke hart van Nederland (bij voorkeur niet in een obscuur hoekje!).

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Den Haag 
Petitieloket:
Einddatum:
15-05-2021 
Petitionaris:
Madeleijn van den Nieuwenhuizen  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen