You, the petitioner
Screen shot 2019 06 14 at 5.48.37 am

Standbeeld voor oud-politica en feminist deluxe Corry Tendeloo

19,804 signatures

Corry Tendeloo (1897-1956) maakte in de jaren '50 een einde aan 't feit dat vrouwen in overheidsdienst automatisch werden ontslagen als ze in het huwelijk traden. En ze droeg eraan bij dat het burgerlijk wetboek getrouwde vrouwen niet langer bestempelde als "handelingsonbekwaam." Een standbeeld waard!

Petition

We

Scherpe burgers, 23 bekende Nederlanders en 6 toffe feministische organisaties en bladen

 

establish that:

  • Dat oud-politica Corry Tendeloo van enorme verdienste is geweest voor de economische en sociale positie van de vrouw in Nederland.

  • Dat daardoor vrouwen in overheidsdienst niet langer gedwongen ontslagen worden wanneer ze trouwen. Dat het Burgerlijk Wetboek niet langer refereert naar gehuwde vrouwen als "handelingsonbekwaam".

  • Dat Tendeloo ontbreekt in vrijwel alle geschiedenis schoolboeken en dat mensen hun eerste reactie standaard is "Corry wie?"

 

and request

De gemeente Den Haag opdracht te geven tot het ontwerpen en plaatsen van een standbeeld van oud-politica Corry Tendeloo in het politieke hart van Nederland (bij voorkeur niet in een obscuur hoekje!).

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Den Haag 
Petition desk:
Closing date:
2021-05-15 
Lead petitioner:
Madeleijn van den Nieuwenhuizen  
Website:

History

Signatures